Kabine, asgari ücret için bugün bir araya geliyor! İşte masadaki senaryolar

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında toplanacak olan Kabine'nin ana gündem maddesi milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücret zammı olacak. Yeni asgari ücretin hafta içinde açıklanması beklenirken, enflasyon üzerinden yapılan hesaplamaya göre asgari ücret zammında alt sınır yüzde 40. Bu orana refah payı eklenmesi halinde asgari ücrete yapılacak zam yüzde 50'lere kadar çıkabilir. İşte masadaki zam senaryoları...

Kabine toplantısı bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında gerçekleştirilecek. 2024 yılında geçerli olacak asgari ücrete Kabine toplantısında geniş yer ayrılacak. Yeni asgari ücretin hafta içinde açıklanması öngörülürken, enflasyon üzerinden yapılan hesaplamaya göre asgari ücret zammında alt sınır yüzde 40. Refah payının da bu orana eklenmesi durumunda asgari ücrete yapılacak zam yüzde 50'leri bulabilir. İşte masadaki zam senaryoları.

Kabine bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak. Yılın son kabine toplantısının ana gündem maddesi ekonomi olacak. Kabinede memur ve emekli maaşlarına yapılacak artışın yanı sıra milyonlarca çalışanın merakla beklediği 2024 yılında geçerli olacak yeni asgari ücret de masaya yatırılacak.BİLGİLENDİRECEK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat ışıkhan, son durumla ilgili Kabine'yi bilgilendirecek. Bakan Işıkhan, Asgari ücret tespit komisyonu 'nun çalışmalarında gelinen son noktayı anlatacak.anlatacak.

ASGARİ ÜCRETE BU YIL TEK ZAM YAPILACAK

2022 ve 2023 yıllarının aksine 2024'te asgari ücrete tek zam yapılacak. Temmuz ayında ikinci bir toplantı yapılmayacağını söyleyen Bakan Işıkhan, "İkinci zamma gerek olmayacak diye düşünüyoruz. Tüm parametreler iyi gidiyor." demişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan da tek zam olacağını belirterek, çalışanları enflasyona ezdirmeyecekleri mesajını vermişti. Asgari ücrete 2022 ve 2023 yıllarında temmuz ayında ara zam yapılmıştı.

ASGARİ ÜCRETTE ZAM SENARYOLARI

Hem Orta Vadeli Program'da hem de Merkez bankasi'nın yıl sonu enflasyon hedefi yüzde 65. Bu orana göre 6 aylık enflasyon yüzde 37.76 seviyesinde. Kulislerde konuşulanlara göre, asgari ücret zammında alt sınır yüzde 40. Buna göre 6 aylık enflasyon beklentisi olan yüzde 37.76'lık oranın en az yüzde 40'a yuvarlanması bekleniyor. Ancak refah payı eklemesiyle oran yüzde 50'lere kadar çıkabilir.

Vedat IŞIKHAN Asgari ücret tespit komisyonu Asgari ücret Kabine enflasyon refah payı Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı