Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yeni Zigana Tüneli Açılış Töreni'ne katıldı

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yeni Zigana Tüneli Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada, 'Zigana Dağı'nı geçilmez olmaktan çıkaran bu tünel, bölgemizin her alandaki kalkınmasının sembollerinden biri olacaktır' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon Meydan Parkı'nda düzenlenen Yeni Zigana Tüneli Açılış Töreni’ne katıldı.ortak masanın üstüne çıktı. Derken bir de masanın kurulduğu kapının arkasında gizlenen ortaklar bulunduğu ortaya çıktı. Kandil'deki PKK elebaşıları bir yandan, FETÖ'nün yurt dışına kaçan elebaşları diğer yandan masaya ayar vermeye, istikamet göstermeye başladılar."

Terör örgütlerinin elebaşlarının her gün cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek çağrısı yaptığını ve kimseden ses çıkmadığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ifadeleri kullandı: "Terör örgütlerinin ev sahibi edasıyla yaptığı açıklamalara sadece Kılıçdaroğlu değil masadaki diğer ortaklar da itiraz etmiyor. Tablo gerçekten çok vahim. Bir yanda Cumhuriyet'in kurucu partisi olduğunu iddia eden CHP var, diğer yanda Cumhuriyet'le hesaplaşmaya geldiklerini söyleyenler var. Bir yanda lafa gelince milliyetçiliği kimseye bırakmayan bir hanımefendi var, diğer yanda Türkiye'yi Suriyelileştirmekten söz eden bir başka kadın var. Bir yanda ağzından Millî Görüş'ü düşürmeyen biri var, diğer yanda insanımızın tüm değerlerini çiğneyenler var. Bir yanda bizimle bir zamanlar yol yürüyenler var, maalesef, başka sermayeleri de yok, onların omuzlarında bize ateş edenler var. Nasıl oluyorsa hepsi de aynı masanın etrafında buluşmuş, kin ve nefret tohumları saçarak bizim üzerimizden doğrudan milletimize parmak sallıyor.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Her senaryo gibi bunun da zaafları, gerisindeki asıl silueti kendini belli etmeye başladı. Cumhuriyet'imizin ilk asrına damgasını vuran, ülkemizin 21 yıllık kazanımlarına niye düşmanlık ettikleri anlaşıldı. Türkiye Yüzyılı hayalimize çelme takmak için niçin bu kadar canhıraş gayret gösterdikleri anlaşıldı. Meğer bunların aklında milletimizin Millî Mücadele'yi zafere ulaştırarak bir asır öncesinde Anadolu topraklarına gömdüğü mandacılık özlemi var” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Hatırlarsanız milletimiz vatanını kurtarmak, bayrağını ilelebet dalgalandırmak, şehadetleri dinin temeli olan ezanlarını yurdunun üstünde hep inletmek için canını dişine takarak Millî Mücadele'yi başlatmıştı. Kandil'de olanların dini, imanı, bayrağı, ezanı var mı? Ya bu bay bay Kemal onlarla beraber değil mi? O masanın etrafındakiler onlarla beraber değil mi? Bunlara 14 Mayıs'ta öyle bir ders vermeliyiz ki bir daha ayağa kalkmamaları lazım."

“DARBELERİN, TERÖRÜN GERİSİNDE HEP ÜLKEMİZİ MANDA TARZI BİR YÖNETİMİN BOYUNDURUĞU ALTINDA TUTMA ÇABASINI GÖRÜYORUZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Millî Mücadele'nin, sadece düşmanı denize dökmekten ibaret olmadığını belirterek "Onunla birlikte milletimizin istiklal ve istikbal aşkının manda heveslerine galebe çalmasının adıdır. Darbelerin, cuntaların, vesayetin, terörün gerisinde hep ülkemizi manda tarzı bir yönetimin boyunduruğu altında tutma çabasını görüyoruz" dedi.

AK Parti'nin, bu ülkede gerçekleştirdiği demokrasi ve kalkınma devrimiyle tüm dünyaya bir mesaj verdiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu mesaj, Türkiye'nin ve Türk milletinin siyasi ve ekonomik özgürlüğüne olan bağımlılığının haykırışıdır" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefetin, ülkenin iftihar vesilesi projelerine, Bayraktar ailesi ile İHA, SİHA, Akıncı ve Kızılelma'ya saldırdığını dile getirerek "Ama tutturamayacaklar. Güya ben onlara krediler vermişim. Bayraktar grubuna, Tayyip Erdoğan'ın, AK Parti hükûmetinin verdiği bir Allah kuruşu yoktur. Sıkıyorsa çık, açıkla. Yok. Allah rahmet eylesin Özdemir Bayraktar Bey zaten devletten bırakın kredi almayı, arsa dahi kabul etmedi. Bunlar böyle. Yalan bunlarda ganimet ama hesabını ödeyecekler. Biz bu dayatmayla, vesayetle mücadelemizde yüzleştik" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının ardından canlı bağlantı ile Zigana Tüneli'nin açılışı gerçekleştirildi.

Açılış törenine, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu da katıldı.