Erbakan'dan Şok Atatürk İddiası: "Atatürk Yaşasaydı Refah Partili Olurdu"

TAKİP ET

Erbakan, Atatürk'ün ideallerinin Refah Partisi ile örtüştüğünü belirterek, "Atatürk yaşasaydı Refah Partili olurdu" dedi. Peki Atatürk gerçekten Refah Partili olur muydu?

Atatürk ve Refah Partisi İlişkisi

Erbakan, katıldığı bir programda Atatürk ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. "Atatürk demek, tam bağımsız Türkiye demek, yeniden büyük Türkiye demek, şahsiyetli dış politika demek" diyen Erbakan, Atatürk'ün ideallerinin Refah Partisi ile örtüştüğünü vurguladı

Erbakan'ın Atatürk Analizi

Erbakan, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: "Rahmetli Erbakan hocayı anıyoruz. 'Atatürk yaşasaydı Refah Partili olurdu' demişti. Tepkiler de gelmişti. Halbuki çok açık ve net Atatürk tam bağımsız Türkiye demek, yeniden büyük Türkiye demek, şahsiyetli dış politika demek, ekonomide, sanayide, siyasette, savunma sanayinde dışa bağımlılıktan kurtulmak demek... Bununla beraber kalkınma, üretim, istihdam, ihracat demek. Sayısız fabrikalar kurdu. Ve bu fabrikalar üretime, istihdama yönelik projeler... Ve bütün bunlara baktığınız zaman milli görüşün, Refah Partisi'nin yaptıklarıyla ve programıyla örtüşen konular olduğu için Atatürk de Refah Partili olur demişti. Biz gerçek Atatürkçüleri de kucaklıyoruz."

Atatürk ve Refah Partisi'nin Ortak Noktaları

Atatürk'ün bağımsızlık ve büyük Türkiye idealleri ile Refah Partisi'nin politikalarının benzerlikleri üzerinde duran Erbakan, bu ortak noktaların Atatürk'ün Refah Partili olacağı tezini güçlendirdiğini ifade etti.

Atatürkçülerin Tepkisi Ne Olacak?

Erbakan'ın bu çarpıcı iddiası, Atatürkçülerin tepkisini çekecek mi? Yoksa bu iddia, Atatürk'ün ideallerinin Refah Partisi tarafından sürdürüldüğü düşüncesiyle mi karşılanacak? Erbakan'ın ifadeleri, Türk siyasetinde yeni tartışmaların başlamasına neden olacak gibi görünüyor.

Atatürk'ün Değerleri Bugün Hangi Partiler Tarafından Benimseniyor?

Erbakan'ın iddiası, Atatürk'ün değerlerini ve ideallerini benimseyen diğer siyasi partilerin durumunu da gündeme getiriyor. Bu durumda, Türkiye'nin siyasi arenası içerisinde Atatürk'ün değerlerini en iyi temsil eden parti hangisi olacak? Bu konu, önümüzdeki günlerde siyasi tartışmaların odağı haline gelebilir.