Asgari ücrette zam gelecek

TAKİP ET

 

Asgari ücrette yeni rakam açıklandı! 11,793 TL oluyor! Son günlerde gündeme damgasını vuran en önemli konu asgari ücret zammı oldu. Çalışa ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, müjdeli haberi az önce katıldığı bir programda açıkladı! Bu rakam beklentilerin üzerinde geldi, vatandaşlar bayram ediyor!

2023 yılına girerken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir canlı yayın konuşmasında asgari ücrete yüzde 54 oranında bir zam uygulandığını ve yeni rakamların 8.500 TL olduğunun müjdesini vermişti. Açıkladığı rakamın ardından ara zam müjdesini de veren Erdoğan, şimdilerde o zam miktarı için belgeleri imzalamayı bekliyor!

ASGARİ ÜCRET ZAMMI BELLİ OLDU

Günlerdir tartışmalara konu olan asgari ücret zammı belli oldu! Analistler tarafından yapılan veri analizleri sonucunda; TÜİK tarafından yılın ilk çeyreği için açıklanan enflasyon oranı rakamlarına bakılarak yüzde 12,53 oranında zammın kesinleştiği biliniyor!

MAAŞLARA NE ZAMAN YANSIYACAK?

Yılın ilk yarısındaki enflasyon rakamları değerlendirmeye alınarak 2023 yılındaki ara zam miktarı belirlenmiş olacak. Bu kapsamda Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun Haziran ayında bir araya gelmesi beklenirken; memur maaşları da 3 Temmuz’da Haziran ayının da enflasyon rakamlarının açıklanması ile belirlenmiş olacak.

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Asgari ücret hakkında birçok rakam gündemde dolaşırken; en güçlü tahmin olarak 11.793 TL ön plana çıkmaktadır.