TBMM'den onay çıktı, Cumhurbaşkanı son dakika duyurdu

TAKİP ET

Asgari ücret zammı son dakika! Merakla beklenen müjdeli haber verildi. Asgari ücrete 3500 TL zam geliyor. Cumhurbaşkanı müjdeyi az önce açıkladı

Asgari ücrete zam var mı, asgari ücret zammı gelecek mi? Bir süredir milyonlarca çalışanın gündemi asgari ücrete ara zam konusu oldu. Yılbaşına yüzde 54 maaş zammı alan asgari ücretli çalışanların zam beklentisi devam ediyordu. İşçiler zam talebinde bulunurken işverenler ise maliyetlerin her geçen gün arttığını belirtiyor ve zam yapılmasını istemiyor. Asgari ücrete ara zam yapılacağı geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı açıklama ile kesinleşmişti. Nihayet asgari ücrete gelecek zam oranı da açıklandı. Milyonlarca çalışan seçim öncesi çifte mutluluk yaşayacak. Çünkü asgari ücrete rekor zam geliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücret zammını son dakika açıklandı.

ASGARİ ÜCRET ZAMMI 3500 OLUYOR

Asgari ücret zammı son dakika gelişmesini Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı. Asgari ücretli çalışanlar açlık sınırının bile altında hayatını devam ettirmeye çalışırken müjde nihayet geldi. Asgari ücrete ara zam kesinleşti. Temmuz ayında asgari ücrete 3500 TL zam geleceği iddia ediliyor. Çalışanlar bu müjdeyi son derece olumlu karşıladı. Ancak iş veren kesimi ise piyasa şartlarının ve maliyetlerin son derece yüksek olduğunu belirterek asgari ücret zammının yılda bir kez olacak şekilde devam etmesini istiyor.

ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM NE ZAMAN?

Peki asgari ücrete ara zam ne zaman gelecek? Seçim öncesi asgari ücrete ara zam gelir mi? Asgari ücret zammı ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapmış ve Temmuz’da ara zam yapılacağını söylemişti. Ancak Ramazan Bayramı sonrasında asgari ücretli çalışanlar için Cumhurbaşkanı Erdoğan bir müjde verebilir. Yani genel seçimlerin yaklaşması nedeniyle asgari ücret zammı da öne alınabilir.