AK Parti MHP Arasında İTTİFAK YAPILMAYACAK İller

TAKİP ET

AK Parti ve MHP arasında işte merakla beklenen ve kulislerde dolaşan, büyükşehir harici ittifak yapılmayacak illerin listesi.

Her iki siyasi partiden ittifak olacak yada ittifak olmadan ayrı ayrı seçimlere gireceği iller ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak siyasi kulislerde bazı illerin isimleri dolaşmaya başladı.

 

MHP ve AK PARTİ ARASINDA İTTİFAK YAPILMADAN  AYRI AYRI SEÇİMLERE GİRECEĞİ İLLER

 

MHP Genel Başkan Yardımcısı Fethi Yıldız'ın büyükşehirler haricindeki 51 ilin 22 sinde ittifak olmayacağını ancak 29 il de işbiriliği yapılacağını net şekilde açıklamasının ardından her iki partinin ittifak yapmadan ayrı ayrı seçimlere gireceği illerin isimleri merakla beklenmeye başladı.


Karabük Derin Haber Ankara siyaset kulislerine düşen ve konuşulmaya başlanan ittifak olmayacak illeri sizler için derledi.
İşte her iki partinin resmi olarak açıklamadığı ve kesin olmayan ancak siyasi kulislerde dolaşan, ittifak yapılmadan ayrı yarı seçimlere girilmesi muhtemel 19 il ismi şu şekilde:

 

1 Afyon   
2-Çankırı   
3-.Çorum   
4- Elazığ  
5-Erzincan   
6-Gümüşhane   
7- Isparta   
8- Kastamonu  
9- Kütahya   
10- Nevşehir   
11- Niğde   
12-Tokat   
13- Uşak   
14-Yozgat   
15-Zonguldak   
16-Aksaray  
17-Karaman  
18-Kilis   
19-Düzce 

 

MHP Genel Başkanı Fethi Yıldız ittifak olmayacak il sayısı 22 şeklinde açıklarken, kalan üç tane ilin hangileri olacağına, bu illerin arasında Karabük'ün olup olmadığına ilişkin bir bilgiye siyasi kulislerde  ulaşılamadı.

 

Karabükderinhaber.com 

Ak Parti Mhp Cumhur İttifakı