85 milyon olarak emin adımlarla Türkiye Yüzyılı'na yürüyoruz

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Samsun mitinginde yaptığı konuşmada, '85 milyon olarak emin adımlarla Türkiye Yüzyılı'na yürüyoruz' dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitinginde vatandaşlara hitap etti.ettiklerini ve çok çaba harcadıklarını vurgulayarak şehirlerin eksiklerini ve sıkıntılarını çözüme kavuşturduklarını anlattı.

“SAMSUN'A 92 MİLYAR LİRA KAMU YATIRIMI YAPTIK”

Yılların altyapı, üstyapı eksikliklerini giderdiklerini işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu anlayışla Samsun'a 92 milyar lira kamu yatırımı yaptıklarını bildirdi.

Yatak sayısı 900 olan şehir hastanesinin bu yıl tamamlanacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, TOKİ eliyle Samsun'da 10 bin 634 konut projesini hayata geçirdiklerini, "İlk Evim" kampanyasıyla 4 bin 450 yeni konut, "İlk İş Yerim" kampanyasıyla 100 iş yerinin inşa edildiğini, "İlk Arsam" kampanyasıyla altyapısı hazır 5 bin arsa verdiklerini, millet bahçelerinden üçünün hizmete alındığını, diğerleriyle ilgili çalışmaların da sürdüğünü anlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle devam etti: "Ulaştırmada Ladik-Taşova yolunu, Çarşamba-Taşova yolu ile Toptepe güzergâhındaki eksikleri bu yıl tamamlıyoruz. Samsun-Bafra yolu, Samsun Çevre Yolu ve Terme, Ünye, Fatsa yolundaki onarımları seneye bitiriyoruz. Hızlı tren hattının ilk etabını oluşturan Kırıkkale-Çorum arasındaki projeyi yatırım programına aldık. Tarım ve ormanda Asarcık, Salıpazarı ve Vezirköprü, Doluca barajlarının yapımına devam ediyoruz. İnşa ettiğimiz sulama projeleriyle Samsun'da 605 bin dekar tarım arazisini sulamaya açarak çiftçilerimize yıllık 2 milyar lira zirai gelir artışı sağladık. Yapımı devam eden 5 sulama tesisimizle 221 bin dekar tarım arazisini daha sulayacağız. Samsunlu çiftçilerimize 3,5 milyar lira tutarında tarımsal destek verdik"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sanayi ve teknolojide Yakakent Su Ürünleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'ni kuruyoruz. Ayrıca mevcut iki organize sanayi bölgemizi de genişletiyoruz" diye konuştu.

“SİZİN İÇİN ÇALIŞMAYA, KOŞTURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Samsun'da 1,5 milyar dolar ihracat oluşturacak Orta Karadeniz Serbest Bölgesi'nin kuruluşunun tamamlandığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni organize sanayi bölgesi için ilave yer tahsisini de gerçekleştirdiklerini söyledi.

Tüm bu yatırımların şehre ve sanayicilere hayırlı olmasını dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle devam etti: "Enerjide 348 bin doğal gaz abonesi olan Samsun ve 15 ilçesini doğal gaza kavuşturduk. Önümüzdeki süreçte Salıpazarı'na da doğal gaz getiriyoruz. Allah ömür, milletimiz de yetki verdikçe sizin için çalışmaya, koşturmaya devam edeceğiz. Tüm bu yatırımların devamı noktasında 14 Mayıs çok önemli. Önümüzde sadece 10 gün kaldı. 10 gün sonra sandıklardayız. Ülkemiz ve geleceğimiz adına çok mühim bir karar vereceğiz. Bunun için hepimize görev düşüyor. Eş, dost, akraba kim varsa hepsine tek tek ulaşacağız. Şayet kırgınlık, küskünlük varsa muhakkak gönül alacağız. Bizim selamımızı söyledikten sonra da kardeşimizin desteğini isteyeceğiz. Her birimiz her gün en az bir kardeşimizi, şahsımızı ve Cumhur İttifakı'nı desteklemeye ikna edeceğiz. Ben Samsunlu kardeşlerime güveniyorum."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra alandakilerle "Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep beraber Türkiye olacağız" sözlerini tekrarladı.